Hanoi

In Vietnam

Street food

Scroll verder

Xin chào! Na 7weken Indonesië en een korte tussenstop in Singapore, zijn we begonnen aan het volgende hoofdstuk van onze reis; Goodmorning Vietnam!


Phở.

Op elke vierkante centimeter wordt handel gedreven, lijkt het in Hanoi.
Op de hoek van de straat heeft een vrouwtje haar barretje afgebakend met 3 plastic (peuter)krukjes en een mobiele barbecue, handig want zo kan je alles zo aan een stok op je schouder hangen en weer mee naar huis nemen. Een paar meter verder ligt een net vol kikkers, die om de beurt onthoofd en gevild worden; niet dat je zonder hoofd niet meer kan bewegen maar het betekent meestal wel dat je eindigt als Cà ri ếch (Kikker Curry).
De straten zijn van oudsher vaak georiënteerd op een enkel ambacht of nijverheid, zo weet je precies waar je moet zijn voor een nieuwe stofzuiger of een bosje bloemen.

Afgezien van enkele boeddhistische en taoïstische invloeden, is de Vietnamees doorgaans weinig religieus. In tegenstelling tot het overwegend islamitische Indonesië vind je hier dus wel cafe’s en terrasjes waar de Bia hoi (lokaal ‘bier’ brouwsel) vloeit.
De schade van de afgelopen 2 maanden wordt zo weer vereffend en afgezien van een gegrild vleesspiesje van de overkant, is er geen enkele reden om je krukje te verlaten.
Ware het niet dat Vietnam op culinair gebied veel meer te bieden heeft, en het leuke is dat je daarvoor niet naar fancy restaurants hoeft, maar dat het beste eten misschien wel “op straat” te vinden is.
Daarom gaan we met de ‘Hanoi street food’ bijbel onder de arm op culinaire missie en ontdekken de wereld van Phở (noodles) loempia’s en soep.

Let op de volgende film bevat schokkende beelden voor vegetariërs en jonge kijkers.

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.